flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ухилилення від виконання батьківських обов`язків щодо виховання сина притягнуто до відповідальності матір.

04 березня 2024, 11:11

      28 лютого 2024 року судом винесено постанову про притягнення до відповідальності матір за ухилення від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо виховання сина.

Суд встановив, що громадянка будучи матір`ю неповнолітнього, 02.01.2024 близько 16:20 год. ухилилася від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо виховання сина та в порушення п. 2 ст. 150 Сімейного кодексу України, не забезпечила піклування про моральний розвиток, в результаті чого останній з хуліганських мотивів, перебуваючи на залізничній станції "Цибулеве" в с. Михайлівка, витягнув гальмівний башмак зі складу вагона та сховав його до ями поблизу залізничної станції. Тим самим, повторно протягом року, вчинила аналогічне правопорушення, оскільки протягом року постановою судді Олександрівського районного суду Кіровоградської області від 22.11.2023 була піддана адміністративному стягненню.

У судовому засіданні громадянка вину у вчиненні зазначеного правопорушення визнала.

Тож суд визнав матір винною у вчиненні адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст.184КУпАП, а саме: ухилення батьків від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітньої дитини, вчинене повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення та застосував до неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 (одна тисяча сімсот) гривень 00 копійок.

Крім того постановою суду стягнуто з правопорушниці судовий збір у розмірі 605 (шістсот п`ять) гривень 60 копійок.

       З повним текстом постанови суду можна ознайомитися за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/117296442