flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За вчинення учнями булігну притягнуто до відповідальності їх матір.

07 лютого 2024, 10:14

      30 січня 2024 року Олександрівським районним судом винесено постанову про притягнення до відповідальності за вчинення булінгу учнями стосовно іншух учасників освітнього процесу.

      Суд встановив, що громадянка будучи матір`ю та опікуном малолітніх осіб які є учасниками освітнього процесу, на території та приміщенні Єлизаветградківської філії допустила систематичне здійснювання булінгу групою осіб у складі доньки та вихованців, що полягало у психологічному насильстві нецензурній лайці, та фізичному насильстві штовханні та пошкодженні верхнього одягу іншим учасникам освітнього процесу що призвело до заподіяння матеріальної шкоди, та внаслідок чого могла бути заподіяна шкода психологічному та фізичному здоровʼю останніх.

      Суд визнав винною матір учнів  в скоєнні правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 1734 КУпАП (булінг (цькування), та застосував до неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 (одна тисяча сімсот) гривень 00 копійок. Крім того постановою суду стягнуто з правопорушниці судовий збір у розмірі 605 (шістсот п`ять) гривень 60 копійок.

       З повним текстом постанови суду можна ознайомитися за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/116683129