flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Олександрівському районному суді Кіровоградської області відбувся захід «День відкритих дверей»

24 лютого 2020, 11:39

21 лютого 2020 року, Олександрівський районний суд Кіровоградської області відкрив свої двері для учнів Несватківської філії КЗ "Олександрівське НВО №2" Олександрівської районної ради Кіровоградської області.

Зустрічав гостей прес-секретар суду Бульбін Дмитро Віталійович, який розповів про історію створення суду, його діяльність, а також ознайомив з правилами поводження в суді.

Також, учасники заходу відвідали конвойне приміщення та зали судових засідань, в одному з яких прес-секретар суду розповів про категорії справ, які розглядаються судом, правила поводження в судовому засіданні а також розміщення учасників та сторін судового провадження.

Секретар судового засідання Тарануха Альона Миколаївна розповіла про можливості проведення судового засідання у режимі відеоконференцзв’язку.

На завершення заходу учнів запросили до залу судового засідання, де школярі вперше побачили, як відбувається  справжній судовий процес у відкритому судовому засіданні, й з цікавістю спостерігали, за розглядом кримінального провадження під головуванням судді Мирошниченка Дмитра Вадимовича.

У такий спосіб школярі ознайомилися із специфікою роботи суду, на власні очі переконались, якою складною й відповідальною є професійна діяльність судді та працівників апарату суду. Безумовно, це матиме вплив на вибір школярами особистого професійного шляху.